Malware problem?

Publicerat: 02/08/2013 i Android, Google
Etiketter:, , , , , , , , , , , , ,

I Washington post har det skrivits en lååång artikel om Malware i Android. Lite av en snabb förklaring är att Androids öppenhet blir som en torr skog som är redo att tändas på vilken minut som helst.

”Vi har byggt ett system från dag ett för att kunna hantera dessa saker” säger Hiroshi Lockheimer, vice president på Android engineering, han säger även ”Hälsan för Androids systemet är väldigt viktigt för oss”.

McAfee, antivirus företaget säger att de har dokumenterat en ”explosion” i antal av virus mjukvaror designade för just operativsystemet Android. Vissa av dessa mjukvaror skall stjäla personlig information medan vissa kan lägga på lite extra kostnad på dina fakturor och som inte ska ”märkas”.

Ett annat säkerhets företag, Trend Micro har rapporterat in att det har spridits ett Android baserat botnet som ska kunna ta över miljontals med Android mobiler.

För de som vill hacka sig in i en smartphone så finns det massa olika vägar att göra det på.

  • Webbläsare
  • Sms
  • e-mail
  • WiFi signaler
  • Blåtand (Bluetooth)

Och det hackarna (crackarna som är den rätta definitionen ) kan göra är att starta er kamera (fram och bak) samt starta eran mikrofon på mobilen.

 

Detta är en del av artikeln. Detta är en artikel som känns som en skrämsel taktik typ som om de försöker skämma iväg folk från Android systemet. Jag menar inte att Android är det mest säkra systemet som finns, det kommer alltid finnas virus och det kommer alltid finnas folk som vill försöka tänja på gränserna. Men när du hanterar en mobil så måste du göra det med vaksamhet du måste kunna tänka lite logiskt när du gör det också.  Om du ska ladda ner en applikation från google play ja  vi säger en ficklampa och det står ”tillgång till din kontaktbok” , varför skulle en ficklampa behöva tillgång till den? Ja då hoppar man den och laddar inte ner den helt enkelt! Du får då välja något annat.

 

Sen att öppna okända länkar man fått från ett okänt sms / e-mail är nog det dummaste en person kan göra! Så praktiskt taget GÖR INTE DET!!   Kopiera länken kasta in den i google se om du får någon träff eller liknande och öppna den aldrig. Även om det är från din bästa vän så fråga alltid först om du kan öppna det, t om ring och fråga. Skriver personen på engelska så öppna inte.

Det är allmänt kunskap att Android har chansen att bli utsatt för virus. Det är bara dumt att neka det. Men med lite common sense så minskar risken riktigt mycket.

 

Så tänk efter innan ni gör något dumt.

Lämna en kommentar